Stenbiderrogn

Stenbiderrogn med hjemmelavet creme fraiche.

Sæson for stenbiderrogn er februar – april, men du kan strække den ved hjælp af fryseren.

Til 2-4 personer

  • 200 g renset stenbiderrogn
  • 1 løg, gerne rødløg
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ avocado pr person
  • citronsaft
  • 1 æggeblomme pr person
    eller
  • 1 skefuld hjemmelavet creme fraiche

1. Skyl rognen i koldt vand og lad den dryppe godt af i en si.

2. Pil og hak løget så fint som muligt.

3. Bland rogn, løg, citronsaft, salt og peber.

4. Stil rognen på køl, mens du forbereder resten.

5. Halvér avocadoen og skær den i både, som dryppes med citronsaft.

6. Hvis du bruger æggeblomme: Skil dem fra hviderne og hæld dem i hvert sit æggebæger.

7. Server rogn, avocado og æggeblomme eller creme fraiche på ét smukt fad eller som portionsanretninger.

TIPS

Server rognen med det samme, da det er skrøbelig mad og ikke tåler at stå i stuetemperatur.

Hvis du ikke kan købe rognen renset, så gør det selv ved at hælde det i rigeligt koldt vand og piske godt rundt i det med et piskeris. Fjern hinderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>