Hyldeblomstdrik laves almindeligvis med sukker. Denne version er med honning,
som en GAPS-mave bedre tåler.

Du skal bruge

  • 50 store hyldeblomstskærme
  • 2 usprøjtede citroner
  • 75 g vinsyre
  • 1350 g uopvarmet/koldslynget honning
  • 3 l vand
  • evt. en lille sjat vodka til at skylle flasker med

Trækketid 5 døgn i køleskab

1. Klip de grove stilke af blomsterne og kom dem i en gryde eller stor skål med låg,
som du har plads til i køleskabet eller i en kold kælder. Læg også skyllede, skiveskårne citroner i.

2. Sæt 3 liter vand over til kog. Drys vinsyren over hylden og hæld det kogende vand over.

3. Imens blomsterhavet køler af til 35 grader, hvilket godt kan tage en time, kan du veje honningen af og samle den i en skål. Hæld den i gryden/skålen, når vandet er kølet ned.

4. Læg låg på gryden og stil den køleskabet. Hvis den ikke står koldt, begynder indholdet nemt
at mugne, når der ikke er tilsat atamon, hvilket der heller ikke skal!
Rør i den mindst 1 gang i døgnet.

6. Efter 5 døgn sies koncentratet. Hældes på flasker eller i fryser jævnfør nedenstående om opbevaring.

Serveringsforslag

  • Herlig fortyndet med danskvand og is , samt en citronskive eller et jordbær i.
  • Er der fest, kan du også lave en GAPS-cocktail med hyldeblomst, gin og limeskive spædet op med danskvand.

Opbevaring
Atamon er udelukket for en GAPS-mave, så her er 3 andre muligheder:

  • Gem så meget du kan i køleskabet, som du kan bruge af den første tid.
  • Frys koncentratet ned i mindre portioner. Det kan evt. være i isbakker.
  • Vask, skold og skyl flasker eller glas. Skold omhyggeligt, lad dryppe af og skyl så flaske og prop med vodka.

TIPS
Jeg anbefaler uopvarmet/ koldslynget honning til GAPS-varianten af den klassiske hyldeblomstdrik. For at bevare de gode egenskaber, uopvarmet honning har, skal det først tilsættes, når blomsterafkoget er kølet af til 34-35 grader.

 

Pin It on Pinterest