Blommer i vanilje – en sød, aromatisk og hurtig dessert

Til 4 personer

  • 4 smukke og modne søde blommer
  • 20 g koldslynget honning
  • 1 god tsk vaniljevodka (se tips)
  • 4-6 spsk hjemmelavet creme fraiche
  • 20 g forberedte mandler (se tips)

1. Skyl blommerne og fjern stenene. Skær hver blomme i 8 både med en skarp kniv.

2. Vend bådene med honning og vaniljevodka. Lad dem trække i 20-30 minutter.

3. Sæt 6 spsk creme fraiche til afdrypning, mens du venter, med mindre den har en fast konsistens i forvejen; så kan du bruge den som den er, og skal kun bruge 4 spsk.

4. Snit mandlerne til splitter på langs og rist dem på en tør pande.

5. Fordel blommer og saft i 4 dessertskåle, læg en skefuld creme fraiche på og pynt med mandlerne.

TIPS
I stedet for vaniljevodka kan du bruge vaniljehonning (se i GAPS-kogebogen) eller blot blande honningen godt med vaniljekorn fra ¼ stang.

At mandler er forberedt betyder, at de har været i saltvand i 12 timer, skyllet og tørret. Dette gør dem væsentligt lettere for en GAPS-person at fordøje. Forberedete mandler og nødder er en basisvare i GAPS-køkkenet på linie med creme fraiche, hvilket er forklaret i GAPS-kogebogen.

Skift evt. creme fraiche ud med kokosskum: iskoldt pisket kokosmælk, den fedeste og uvandige del, evt smagt til med en anelse honning. Brug kokosmælk uden tilsætningsstoffer eller lav den selv.

Portionerne er små, men intense i smagen og temmelig søde – så de er store nok!

Pin It on Pinterest