Friske krydderurter

Krydderurter er meget anpriste på GAPS-kuren, og du kan allerede begynde at drysse løs af fra intro-kurens fase 2* Hvis du har mulighed for at anskaffe store mængder af krydderurter, så er det nu tid til at høste, så du kan gemme til mørkere tider. Du behøver ikke bo...

Bananmazarinkage

Denne bananmazarinkage er pærenem at lave 6-8 personer smør til formen 50 g valnødder 120 g smør (eller kokosolie, se tips) 45 g honning 3 modne bananer 1 tsk vaniljevodka 5 æg 1. Tænd for ovnen på 135 grader og smør en tærteform. 2. Hak halvdelen af valnødderne fint...

Hyldeblomstdrik med honning

Hyldeblomstdrik laves almindeligvis med sukker. Denne version er med honning, som en GAPS-mave bedre tåler. Du skal bruge 50 store hyldeblomstskærme 2 usprøjtede citroner 75 g vinsyre 1350 g uopvarmet/koldslynget honning 3 l vand evt. en lille sjat vodka til at skylle...

Når dit GAPS-barn skal dele ud

Frugt og nødder, når dit GAPS-barn skal dele ud Smagen i meget slik er kopieret fra tørret frugt. Den sur-søde kombination med et sejt bid kan de fleste lide. Så hvorfor ikke give den ægte vare, når dit GAPS-barn skal dele ud? Til 24 personer 300 g mandler 240 g...

Rabarberkompot

Rabarberkompot med honning - pærelet at lave Til 4-6 personer 150 g honning 1/2 stang vanilje revet skal og saft af ¼ citron 500 g rabarberstilke uden blade 1. Bland honning, vanilje, citronsaft og citronskal. 2. Skyl rabarberne og skær blad og eventuelle brune...

Stenbiderrogn

Sæson for stenbiderrogn er februar – april, men du kan strække den ved hjælp af fryseren Til 2-4 personer 200 g renset stenbiderrogn 1 løg, gerne rødløg saft af ½ citron salt og friskkværnet peber ½ avocado pr person citronsaft 1 æggeblomme pr person eller 1 skefuld...

Blåffins

Blåffins er muffins med blåbær til morgenmaden, mellemmåltidet, eftermiddagskaffen, udflugten. Opskriften rækker til 12 kager. Tørre ingredienser 150 g hasselnøddemel  25 g kokosmel lidt salt Våde ingredienser 1 moden banan  75 g honning  40 g smør, ghee eller...

Madpakken til dit barn

Madpakken til dit barn Er du vant til at tænke i rugbrødsmadder med leverpostej og spegepølse i madpakken, kan jeg varmt anbefale, at du starter med at investere i en madkasse, der inspirerer til andre serveringer. Mit forslag er en model, som vi har brugt i mere end...

Gravet laks

Gravet laks - dejligt til hverdag og fest! Før køleskabenes indtog i 50erne og 60erne, var det en nødvendighed at forarbejde visse typer af råvarer ved at fermentere dem, så de kunne holde længere. Nu er det meste fermenterede mad gledet ud af vores danske køkken –...

Mælkekefir

Mælkekefir - gavner tarmfloraen med sit høje indhold af probiotika Kefir rummer et stort antal gavnlige bakterier og svampearter. Så mange, at du skal gå forsigtigt frem, når du begynder at indtage det. Begynd med en meget lille mængde og trap op. Det er for at undgå...

Om fermentering af mælkeprodukter

Hvilke mælkeprodukter er OK på GAPS-kuren? Det er de typer, der har fået lov til at modne færdigt: hjemmelavet youghurt og creme fraiche, som har fermenteret i 24 timer ved 43 grader, kefir lavet med kultur eller en kefirsvamp, og en hel stribe af faste oste samt blå-...

Sauerkraut

Sauerkraut Hvor stor en portion sauerkraut, du kan lave, afhænger blandt andet af, hvor stor din beholder til fermenteringen er. Jeg anbefaler varmt, at du anskaffer en klassisk tysk Gärtopf med sten og stamper, alternativt patentglas med et låg med indbygget...

Fond

Fond På GAPS-kuren skal man indtage fond, fond og atter fond, og det er ikke engang af gastronomiske men af medicinske grunde! Fonden skal være kogt på ben i mange timer. Hvorfor så ikke gøre det til en velsmagende fest og bruge det som grundlag for alskens dejlige...

Klaret smør er let at lave!

Klaret smør er let at lave og nemt at arbejde med Klaret smør brænder nemlig ikke på under høje temperaturer ligesom smør lige fra pakken risikerer. En forskel på opvarmet olivenolie og klaret smør er, at sidstnævnte bevarer sine næringsmæssige egenskaber, mens...

Pin It on Pinterest